Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtagårdsbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köttfärs passar ypperligt att smaksätta med örtkryddor, som här med färsk koriander. Koriander ger en kraftfull, annorlunda och "grön" smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Servera med kokt ris, kokta morötter och lite soya.
  2. Lägg fläskfärsen i en stor skål. Skala löken och hacka den riktigt fint. Blanda färsen med löken och krydda med salt, paprikapulver, svartpeppar och timjan. Rör om kraftigt och blanda väl.
  3. Forma färsen till 12 biffar och lägg dem på folie. Skölj koriandern, skala den torr, hacka den grovt och strö ut den på ett uppläggningsfat.
  4. Bryn en del av matfettet i en stor stekpanna. Lägg i biffarna och stek dem tills de är genomstekta och har fin färg på båda sidor. Lägg biffarna på fatet med koriander.
  5. Häll grädde i stekpannan, låt den koka upp och rör om väl i botten på stekpannan. Häll gräddskyn över biffarna innan de serveras.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.