Köttfärs passar ypperligt att smaksätta med örtkryddor, som här med färsk koriander. Koriander ger en kraftfull, annorlunda och "grön" smak.
Instruktioner
- Servera med kokt ris, kokta morötter och lite soya.
- Lägg fläskfärsen i en stor skål. Skala löken och hacka den riktigt fint. Blanda färsen med löken och krydda med salt, paprikapulver, svartpeppar och timjan. Rör om kraftigt och blanda väl.
- Forma färsen till 12 biffar och lägg dem på folie. Skölj koriandern, skala den torr, hacka den grovt och strö ut den på ett uppläggningsfat.
- Bryn en del av matfettet i en stor stekpanna. Lägg i biffarna och stek dem tills de är genomstekta och har fin färg på båda sidor. Lägg biffarna på fatet med koriander.
- Häll grädde i stekpannan, låt den koka upp och rör om väl i botten på stekpannan. Häll gräddskyn över biffarna innan de serveras.
Publicerat den
5 januari 2008
Skriv kommentar