Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtagårdsbullar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Goda bullar, som kan förändras i det oändliga, beroende på vilka kryddor man väljer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm filmjölk, honung och olja fingervarmt (37 Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt salt, rårivna morötter, rårivet äpple, hackat kryddgrönt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg som får jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar, rulla ut dom till längder, dela varje längd i 12 delar. Forma till runda släta bullar som läggs på smord eller bakpappersklädd plåt. Jäs ca 30 minuter.
  3. Sätt under tiden på ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ätt, strö på sesamförn och grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.