Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtagårdsbullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Hälsobullar - lagom grova med fin smak av morötter, äpplen och solrosfrön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Värm filmjölk och honung till fingervärme (37º). Häll lite av vätskan över jästen och rör så den löser sig. Tillsätt resten av degspadet och därefter olja, örtsalt, rårivna morötter, rårivet äpple, solrosfrön, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Jäs under bakduk ca 40 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den smidig. Dela den mitt itu. Rulla ut varje del till en längd och skär i 12 bitar. Forma dem till runda släta bullar.
  3. Lägg bullarna på smord eller bakpappersklädd plåt. Jäs ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö på solrosfrön.
  4. Grädda bullarna i 225º varm ugn, mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem kallna under bakduk.

Kommentarer (2)

  • Lennart_58 5 januari 2010

    Gott matbröd är det ont om, men Nu har det blivit ändring på det. Ohh så gott, tack o 5 P i betyg.

  • saxa 15 september 2012

    Goda,kommer bakar dessa igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.