Hälsobullar - lagom grova med fin smak av morötter, äpplen och solrosfrön.
Instruktioner
- Smula sönder jästen i en bunke. Värm filmjölk och honung till fingervärme (37º). Häll lite av vätskan över jästen och rör så den löser sig. Tillsätt resten av degspadet och därefter olja, örtsalt, rårivna morötter, rårivet äpple, solrosfrön, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Jäs under bakduk ca 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den smidig. Dela den mitt itu. Rulla ut varje del till en längd och skär i 12 bitar. Forma dem till runda släta bullar.
- Lägg bullarna på smord eller bakpappersklädd plåt. Jäs ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö på solrosfrön.
- Grädda bullarna i 225º varm ugn, mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem kallna under bakduk.
Publicerat den
23 oktober 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott matbröd är det ont om, men Nu har det blivit ändring på det. Ohh så gott, tack o 5 P i betyg.
Goda,kommer bakar dessa igen.