Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtagårdskyckling

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Bra mat att göra halvfärdig för att snabbt kunna ha maten på bordet en "bråttomdag".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela varje kyckling i 8 bitar och lägg kycklingdelarna i en långpanna. Pensla med smält smör. Krydda med salt, peppar och timjan. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. HIt kan man förbereda och frysa in.
  2. Skala löken och kärna ur paprikorna. Skär lök, paprika och svamp i bitar. Fräs i smör i en stor gryta. Tillsätt buljongtärning, soja och vatten.
  3. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner i grytan. Låt koka ca 3 minuter. Lägg ner de stekta kycklingsdelarna och låt allt koka ytterligare några min.
  4. Servera med kokt ris eller potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.