Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Mör och saftig rostbiff som steks i låg temperatur

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt i en stektermometer där steken är som tjockast. Lägg den i en ugnfast form. Stek i nedre delen av ugnen i 125 grader tills termometern visar 60 grader. Det tar 2-3 timmar beroende på köttets form.
  2. Lagen Koka upp vatten med salt, peppar och torkade örtkryddor. Låt kallna och blanda i det gröna. Lägg ner den varma steken att kallna i lagen. Täck över och ställ kallt under natten. Torka av steken och skär i tunna, fina skivor.
  3. Servera med t ex potatissallad, potatisgratäng eller en grönsakspaj!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.