Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtbakad sommarpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prova örtbakad potatis med doftande ört- och vitlökssmör. En garanterad hit på buffén...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader. Skrubba potatisen. Koka dem precis mjuka i lättsaltat vatten med mynta-kvistarna i 10-15 minuter.
  2. Skala vitlöken under tiden och krossa i mortel tillsammans med timjan, smör, fling-salt och svartpeppar.
  3. Låt potatisen rinna av och lägg upp i en långpanna eller avlång ugnsform. Tryck till dem lite lätt med en gaffel så att de går sönder utan att falla isär.
  4. Klicka over örtsmöret och strö på lite extra flingsalt, timjan och peppar.
  5. Baka i ugnen i cirka 45 minuter eller tills de blir gyllenbruna.
  6. Servera till grillat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.