Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtbakad torskfilé med varm rödbets- och äpplesallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gott som attan. kom till lite under en frys och kylrensning. Man tager vad man haver, som Cajsa Warg aldrig sa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100°C. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten 30-40 min. Dra av skalet.
  2. Smörj en ugnssäker form som är lagom till torskfiléerna. De ska ligga trångt.
  3. Vänd filéerna i det kryddgröna. Krydda och lägg dem i formen. Fördela hackad sardell över. Ställ in formen i ugnen i ca 30 min.
  4. Riv rödbetorna och äpplena grovt. Finhacka vitlöksklyftan. Häll olivolja i en kastrull. Lägg i vitlöken. Därefter rödbetor och äpple. Hetta upp under omrörning och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera torsken med rödbets-äpplesalladen och kokt potatis.
  6. Vill man ha ett kolhydratfattigare alternativ kan man göra som vi gjorde och fritera aubergin till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.