- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Gott som attan. kom till lite under en frys och kylrensning.
Man tager vad man haver, som Cajsa Warg aldrig sa.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100°C.
Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten 30-40 min. Dra av skalet.
- Smörj en ugnssäker form som är lagom till torskfiléerna. De ska ligga trångt.
- Vänd filéerna i det kryddgröna. Krydda och lägg dem i formen. Fördela hackad sardell över.
Ställ in formen i ugnen i ca 30 min.
- Riv rödbetorna och äpplena grovt. Finhacka vitlöksklyftan. Häll olivolja i en kastrull.
Lägg i vitlöken. Därefter rödbetor och äpple. Hetta upp under omrörning och smaka av med salt och peppar.
- Servera torsken med rödbets-äpplesalladen och kokt potatis.
- Vill man ha ett kolhydratfattigare alternativ kan man göra som vi gjorde och fritera aubergin till.
Publicerat den
28 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar