Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtbräserad oxstek

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrik oxstek bräseras här i en doftande blandning av färska örter och ligger på en bädd av saftiga grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva morötterna grovt och skär löken i tunna klyftor. Skär sellerin i bitar, ca 2 cm stora. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp oljan i en ugnsfast gryta på hög värme och bryn steken runtom. Ta upp ur grytan och sänk till medelvärme.
  2. Lägg morot, lök och selleri i grytan och strö över örterna. Fräs under omrörning cirka 5 minuter tills blandningen börjar dofta.
  3. Lägg steken på grönsakerna och häll över fond och 2 dl vatten. Tillsätt lagerbladen och lägg på ett tättslutande lock. Sätt grytan i ugnen och bräsera cirka 1 ½ timme.
  4. Lägg upp steken och grönsakerna på ett serveringsfat. Täck över med aluminiumfolie och låt vila 20 minuter. Sila ner skyn från grytan i en kastrull. Blanda majsena med kallt vatten och vispa ner i skyn. Hetta upp såsen under omrörning tills den börjar tjockna och smaka av med salt och peppar. Skiva steken och servera med grönsaker och sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.