Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtbröd i långpanna

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Brödet är gott att äta nybakat till trädgårdssoppan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, mjölk, olivolja, salt och honung. Rör ut blandningen. Blanda ner mjölet och arbeta degen kraftigt. Tillsätt kryddorna. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
  2. Kavla ut en platta ca 25x30 cm, lite mindre än långpannan. Lägg degplattan på bakplåtspapper i långpannan. Tryck några hål i degen med tummen. Pensla degen med olivolja. Ansa och skiva löken. Fördela skivorna över brödet. Salta och strö på rosmarin- och timjankvistar. Låt jäsa övertäckt ca 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Skär i bitar och servera till trädgårdssoppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.