Bara för 10 år sen var tillgången på färska örter begränsad. I dag säljer många butiker örter i krukor eller knippen. Örter passar perfekt att smaksätta bullar med.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader i en kastrull eller i mikron. Häll lite av vattnet över jästen. Rör tills jästen har löst sig.
- Tillsätt resten av vattnet, örter, olja, salt, socker, vetekli och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda den smidig med resten av mjölet. Dela degen i 15 bitar.
- Forma varje degbit till en avlång bulle. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa utan bakduk ca 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med kallt vatten. Grädda örtbullarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna utan bakduk på galler.
Publicerat den
16 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar