Överraska dina vänner med denna utsökta, örtfyllda biffrullad. Skivor som blir över smakar gott att lägga i hamburgerbröd med tillbehör.
Instruktioner
- Skär kycklingköttet i stora tärningar och lägg dem tillsammans med bröd, ägg, mjölk, salt och peppar i en matberedare. Starta maskinen och kör tills blandningen är jämn och nästan helt slät. Häll upp i en skål. Skölj och hacka vårlöken och tillsätt den. Tillsätt de hackade örterna. Blanda väl.
- Bulta köttet med en köttklubba tills det är ca 2 cm tjockt. Bred ut fyllningen jämnt över köttet med hjälp av en stekspade. Lämna ca 1 cm kant runt om. Rulla den hårt och bind ihop den med steksnöre.
- Värm ugnen till 175 grader. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna. Lägg i biffrulladen och stek den på medelvärme tills den är brynt runt om. Lägg köttet på en ugnsplåt. Skala och hacka schalottenlöken och fräs den mjuk i stekpannan. Häll över vinet och låt koka 1 minut. Häll löksåsen över biffrulladen. Täck över steken och tillaga i 1 timma och 45 minuter tills den är genomstekt. Ös då och då.
- Täck rullen med aluminiumfolie och låt den vila ca 10 minuter innan den skärs upp. Köttet blir då fast och fint. Ta bort snöret och skär 2½ cm tjocka skivor. Servera med kokta grönsaker.
Publicerat den
19 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar