Passa på när det är extrapris på fläskfilé som kan användas till så mycket gott.
Instruktioner
- Ugn:175 grader.
- Skär ett längsgående djupt snitt efter sidan på den putsade filén. Rulla filén bakåt och snitta hela tiden så att filén är tunnskuren och liknar en platt "fiskfilé".
- Är det 2 filéer, lägg dem på varandra med ändarna omlott. Strö över örtkryddorna, salta och peppra. Rulla ihop köttet och bind upp det tätt med ett bomullssnöre.
- Smält fettet i en ugnssäker form och lägg i köttet, vänd det runt i fettet och salta och peppra lite runt om.
- Stek köttet i ugnen i ca 50 minuter tills det nästan är genomstekt. Låt det vila inlindat i aluminiumfolie i ca 15 minuter.
- Vispa ur formen med vatten eller buljong. Häll det i en kastrull och red av med arrowrot utrört i kallt vatten. koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda i persilja.
- Skär köttet i centimetertjocka skivor och bjud med skyn och ris eller potatismos och en sallad.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar