Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtfylld fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Passa på när det är extrapris på fläskfilé som kan användas till så mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn:175 grader.
  2. Skär ett längsgående djupt snitt efter sidan på den putsade filén. Rulla filén bakåt och snitta hela tiden så att filén är tunnskuren och liknar en platt "fiskfilé".
  3. Är det 2 filéer, lägg dem på varandra med ändarna omlott. Strö över örtkryddorna, salta och peppra. Rulla ihop köttet och bind upp det tätt med ett bomullssnöre.
  4. Smält fettet i en ugnssäker form och lägg i köttet, vänd det runt i fettet och salta och peppra lite runt om.
  5. Stek köttet i ugnen i ca 50 minuter tills det nästan är genomstekt. Låt det vila inlindat i aluminiumfolie i ca 15 minuter.
  6. Vispa ur formen med vatten eller buljong. Häll det i en kastrull och red av med arrowrot utrört i kallt vatten. koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda i persilja.
  7. Skär köttet i centimetertjocka skivor och bjud med skyn och ris eller potatismos och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.