- Serverar: 2 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Jättegod och smal rätt!
Det benfria kalkonköttet är lätt att variera. Här får det smak av en örtig crème fraiche.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225grader.
- Skär en längsgående ficka i filéerna.
Fyll varje ficka med 1 1/2 msk crème fraiche med franska örter.
Fäst ev med tandpetare.
- Bryn filéerna försiktigt runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar.
- Lägg dem i en smord ugnssäker form och pensla med 1 msk crème fraiche.
- Häll buljongen i formen vid sidan av filéerna och stek i mitten av ugnen 25-30 min till 70 graders innertemperatur. Lyft upp filéerna.
- Vispa ner resterande crème fraiche i stekskyn.
Skär filéerna i skivor och servera gärna med ris, blandad sallad och skysås.
- Smaklig spis!
Publicerat den
11 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar