Tips: I stället för färska örtkryddor kan man använda 1–2 teskedar torkade färdigblandade örtkryddor, till exempel pizzakrydda med oregano, basilika och mejram.
Instruktioner
- Skär bort eventuellt fett från kycklingfiléerna. Skär en djup ficka i varje filé.
Mosa fetaosten tillsammans med crème fraiche. Skala och pressa i vitlöken. Finhacka och tillsätt tomaterna.
Blanda de finhackade örtkryddorna med osten och tillsätt chiliblandningen. Stoppa in ostfyllningen i varje ficka. Fäst ihop med tandpetare.
Gnid in kycklingfiléerna med pepparmix och salta. Bryn dem runt om i matfettet i en stekpanna. Flytta över köttet i en ugnssäker form. Vispa ur stekpannan med vatten och vitt vin. Smaksätt med soja och häll skyn i formen.
Stek rätten mitt i ugnen i 175 grader, 20–25 minuter, tills köttet är helt genomstekt.
Ajvarsås:
Rör samman yoghurt och ajvar. Smaksätt med salt och peppar.
- Bjud med potatisklyftor, små stekta lökar, champinjoner, ajvarsås och sallad.
Publicerat den
19 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar