Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtfyllda fläskkotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna örtfyllning piffar verkligen upp de annars så traditionella fläskkotletterna. Servera gärna med ris istället för potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnens grill. Täck gallret med aluminiumfolie. Skala den gula löken och hacka den fint. Skala och pressa vitlöksklyftan. Skär brödet i tärningar.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs upp lök och vitlök under omrörning tills den gula löken har mjuknat, ca 5 minuter. Tillsätt buljong och balsamvinäger. Tillsätt sedan brödet, persiljan, oreganon och basilikan. Fräs upp under omrörning tills vätskan har absorberats, ca 5 minuter. Blanda ner parmesanosten.
  3. Skär djupa, horisontella fickor i fläskkotletten. Fyll varje ficka med fyllning. Tillslut öppningen med hjälp av en tandpetare.
  4. Lägg kotletterna på grillen och grilla dem 10 cm från värmen i 15 minuter, vänd kotletterna en gång. Ta bort tandpetare och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.