Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtfyllda smörsnäckor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

En liten örtfylld rulle i stället för söt bulle...läckert gott på grillbuffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 250º.
  4. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en avlång, ½ cm tjock kaka.
  5. Blanda smör, örtkryddor och persilja. Bred ut örtsmöret över degen. Rulla ihop och skär varje rulle i 15 bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 20 min.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö över havssalt.
  7. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ivana_sw 20 april 2009

    Bjöd minna vänner på en italiensk buffé igår och bakade dem snäckorna till den. dem blev mycket uppskattade. Jättegoda!!!! Tackar för receptet..och du får ett toppbetyg:-) Kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.