Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtgravad lax

 
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Putsa laxen och ta bort så mycket ben som möjligt utan att köttetBlanda samman de övriga ingredienserna i en skål. Lägg hälften av kryddblandningen i botten av en skål. Lägg i filén med skinnsidan nedåt. Strö resten av kryddorna på köttsidan av filén. Täck över med lock eller plastfolie och ställ kallt under ett dygn. Vänd filén och grava i ytterligare ett dygn. Skrapa av kryddorna och häll av spadet. Skär laxen i tunna skivor och servera med bröd och senapssås. Förvaras upp till 3 dygn i kylskåp. Det går utmärkt att frysa in gravad lax.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.