Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtgravad strömming

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 dag
Skriv ut

Fantastiskt gott på julbordet, midsommarbordet eller vanlig fest med plockmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj hastigt filéerna i kallt vatten. Dra av skinnet. Lägg den skinnade filén i en bunke med kallt vatten.
  2. Gör en lag av vattnet (kallt vatten), ättiksspriten och salt. Behöver inte kokas. Rör runt lagen tills saltet har lösts upp. Lägg sedan i filéerna i lagen. Undvik att ta i lagen med fingrar eller att ta fisken med händerna, då det kan medföra bakterieöverföring. Använd dig av rena redskap. Låt sedan filéerna ligga i lagen i minst 6 timmar i kylen. Köttet ska få en vitaktig färg. Ta upp en filé med en gaffel och bryt itu den. Har filén samma färg rakt igenom är de klara.
  3. Finhacka alla de gröna örterna och kryddorna. Häll allt i en stor bunke och blanda i resten av ingredienserna. Rör om väl.
  4. Sila av strömmingen och blanda sen ner i såsen. Låt det sedan stå kallt i minst 12 timmar.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.