- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 dag
Skriv ut
Fantastiskt gott på julbordet, midsommarbordet eller vanlig fest med plockmat.
Instruktioner
- Skölj hastigt filéerna i kallt vatten. Dra av skinnet. Lägg den skinnade filén i en bunke med kallt vatten.
- Gör en lag av vattnet (kallt vatten), ättiksspriten och salt. Behöver inte kokas. Rör runt lagen tills saltet har lösts upp. Lägg sedan i filéerna i lagen. Undvik att ta i lagen med fingrar eller att ta fisken med händerna, då det kan medföra bakterieöverföring. Använd dig av rena redskap. Låt sedan filéerna ligga i lagen i minst 6 timmar i kylen. Köttet ska få en vitaktig färg. Ta upp en filé med en gaffel och bryt itu den. Har filén samma färg rakt igenom är de klara.
- Finhacka alla de gröna örterna och kryddorna. Häll allt i en stor bunke och blanda i resten av ingredienserna. Rör om väl.
- Sila av strömmingen och blanda sen ner i såsen. Låt det sedan stå kallt i minst 12 timmar.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
24 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar