Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtig janssons frestelse

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Gammal klassiker i ny tappning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör och låt svalna. Skala och strimla potatisen. Varva potatis, lök och avrunnen ansjovis i en ugnssäker form. Häll över ansjovisspad och graädde.
  2. Skär det frysta brödet i mindre bitar. Lägg det i en matberedare tillsamman med bladen av örterna och mixa till ett fint ströbröd. Strö örtströbrödet över och hyvla smöret med en osthyvel över frestelsen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter, tills potatisen känns mjuk. Täck ev med aluminiumfolie om den börjar bli för mörk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.