Snåla inte med myntabladen till den här pajen, de ger härlig färg och smak. Den cheesecakeliknande fyllningen passar ljuvligt till päronens lena sötma.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ingredienserna till pajbottnen i en matberedare med kniven isatt. Kör tills en deg bildas.
- Spänn fast bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter. Smörj papperet och sidorna i formen.
- Tryck ut degen i bottnen, inte upp på sidorna. Förgrädda pajbottnen cirka 10 minuter. Sänk sedan ugnsvärmen till 175 grader.
- Gör fyllningen. Lägg myntablad och strösocker i en matberedare och mixa tills allt blandats till grönt socker.
- Blanda ägg, crème fraiche, mascarponeost, vaniljsocker och citronskal. Tillsätt 2 dl myntasocker och blanda samman.
- Häll smeten över den förgräddade bottnen. Skala, halvera och kärna ur päronen. Skär päronen i klyftor och stick sedan ner dem i smeten.
- Strö över resten av myntasockret och grädda pajen mitt i ugnen cirka 1 timma. Garnera ev pajen med röda vinbär före servering.
Publicerat den
3 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar