Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtig päronpaj

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Snåla inte med myntabladen till den här pajen, de ger härlig färg och smak. Den cheesecakeliknande fyllningen passar ljuvligt till päronens lena sötma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ingredienserna till pajbottnen i en matberedare med kniven isatt. Kör tills en deg bildas.
  2. Spänn fast bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter. Smörj papperet och sidorna i formen.
  3. Tryck ut degen i bottnen, inte upp på sidorna. Förgrädda pajbottnen cirka 10 minuter. Sänk sedan ugnsvärmen till 175 grader.
  4. Gör fyllningen. Lägg myntablad och strösocker i en matberedare och mixa tills allt blandats till grönt socker.
  5. Blanda ägg, crème fraiche, mascarponeost, vaniljsocker och citronskal. Tillsätt 2 dl myntasocker och blanda samman.
  6. Häll smeten över den förgräddade bottnen. Skala, halvera och kärna ur päronen. Skär päronen i klyftor och stick sedan ner dem i smeten.
  7. Strö över resten av myntasockret och grädda pajen mitt i ugnen cirka 1 timma. Garnera ev pajen med röda vinbär före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.