Lättbakade, saftiga och mjuka kakor med en örtig och grön touch. Kakorna serveras med en len ingefärsparfait och en fräsch pärondipp. Läcker dessert som överraskar gästerna garanterat!
Instruktioner
- Madeleinekakor:
Smält smöret i mikron eller i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg, socker, farin- och vaniljsocker pösigt med elvisp. Vispa i honung, salt, mjöl och smält smör. Sätt plastfolie över bunken och sätt in den i kylen i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 210 grader.
- Vänd ner de finhackade örterna i smeten och fördela den i en smord madeleinekaksplåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i 6-7 minuter. Låt kakorna vila på plåten ett par minuter, flytta sedan över dem till ett galler så att de får svalna.
- Ingefärsparfait:
Vispa upp grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett fluffigt skum i en annan skål. Vänd ner den finrivna ingefäran i äggskummet. Vänd ner grädden. Häll upp smeten i en form, ca 1½ liter och sätt in den i frysen i minst 6 timmar.
- Pärondipp:
Skala, dela och kärna ur päronen. Skär dem i små bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med vattnet. Koka upp och låt det sjuda ett par minuter. Tillsätt socker och finriven ingefära och koka i ytterligare några minuter, tills päronen är mjuka. Dra kastrullen från värmen och låt dippen svalna.
- Servering:
Servera de örtiga madeleinekakorna till ingefärsparfaiten och lägg pärondippen i skålar eller små burkar. Garnera gärna med färska örter.
Publicerat den
11 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar