Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtiga madeleinekakor med pärondipp och ingefärsparfait

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lättbakade, saftiga och mjuka kakor med en örtig och grön touch. Kakorna serveras med en len ingefärsparfait och en fräsch pärondipp. Läcker dessert som överraskar gästerna garanterat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Madeleinekakor: Smält smöret i mikron eller i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg, socker, farin- och vaniljsocker pösigt med elvisp. Vispa i honung, salt, mjöl och smält smör. Sätt plastfolie över bunken och sätt in den i kylen i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 210 grader.
  3. Vänd ner de finhackade örterna i smeten och fördela den i en smord madeleinekaksplåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i 6-7 minuter. Låt kakorna vila på plåten ett par minuter, flytta sedan över dem till ett galler så att de får svalna.
  4. Ingefärsparfait: Vispa upp grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett fluffigt skum i en annan skål. Vänd ner den finrivna ingefäran i äggskummet. Vänd ner grädden. Häll upp smeten i en form, ca 1½ liter och sätt in den i frysen i minst 6 timmar.
  5. Pärondipp: Skala, dela och kärna ur päronen. Skär dem i små bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med vattnet. Koka upp och låt det sjuda ett par minuter. Tillsätt socker och finriven ingefära och koka i ytterligare några minuter, tills päronen är mjuka. Dra kastrullen från värmen och låt dippen svalna.
  6. Servering: Servera de örtiga madeleinekakorna till ingefärsparfaiten och lägg pärondippen i skålar eller små burkar. Garnera gärna med färska örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.