Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtkryddad falukorvsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Varför inte använda färska kryddor nu istället för torkade. Så mycket godare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Skär korven i skivor, hacka löken. Dela och ta bort kärnor på äpple och paprika, skär allt i centimeterstora tärningar. Häll de krossade tomaterna i en form, lägg lök och paprikan över, salta och krydda. Stick i korvskivorna och häll på vattnet.
  3. Täck formen med aluminiumfolie och låt den stå i ugnen 20 min. Ta ut formen och höj värmen till 250 grader. Häll på grädden och strö över osten.Gratinera i övre delen av ugnen 10-15 minuter. Servera med ris eller potatis.
  4. Genom att välja olika kryddor, kan du få olika smak på gratängen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.