Köttet är så mört att det smälter i mun. För bra för att vara sant??? Nej, det är en perfekt beskrivning av den här underbart goda grytan som lagas med lite fett och massor av örter.
Instruktioner
- Skär köttet i 6 cm stora tärningar och skär bort synligt fett. Gnid in köttet med peppar. Blanda timjan och 1 msk olja och pensla köttet med blandningen. Ställ kallt 15 min.
- Skala löken och tärna den grovt. Ansa salladslöken och skiva den fint. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. Skala moroten, halvera den på längden och skär i 1 cm tjocka skivor. Skölj örterna och bind ihop dem med snöre till en bukett.
- Hetta upp resten av oljan i en gryta. Lägg i köttet och bryn det runtom. Ta upp köttet med hålslev och salta det lätt. Lägg lök, salladslök, vitlök och morot i grytan och fräs 2-3 min under omrörning.
- Lägg tillbaka köttet i grytan. Häll på vin och buljong. Lägg i örtbuketten, lagerbladen och nejlikorna och blanda väl. Lägg på locket och sjud ca 2 tim på svag värme.
- Ta upp örtbuketten och lagerbladen. Smaka av med salt och peppar och servera med potatis.
Publicerat den
21 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar