Skala och skiva potatisen tunt. Ansa och strimla purjolöken. Riv osten. Lägg hälften av potatisen i en smord eldfast form. Krydda med salt och peppar. Fördela purjolök och ost ovanpå. Täck med resterande potatis. Häll över mjölk och ställ formen mitt i ugnen ca 25 minuter.
Skär kasslern i tunna skivor. Blanda samman senap med persilja och dragon. Fördela det över hälften av kasslerskivorna. Täck med resterande kasslerskivor. Skiva tomaten.
Lägg de dubbla kasslerskivorna över potatisen i en rad. Lägg tomatskivor ovanpå. Strö över lite ost. Låt lådan steka klart mitt i ugnen i ytterligare ca 10–15 minuter. Ät en grönsallad till.
Jättegott Har gjort detta och bjudit på. Alla tycker att det är en supergod gratäng.
Det blev väldigt gott! Tack för receptet =).