Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtkryddad kassler

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Örtkryddad kassler

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225°
  2. Skala och skiva potatisen tunt. Ansa och strimla purjolöken. Riv osten. Lägg hälften av potatisen i en smord eldfast form. Krydda med salt och peppar. Fördela purjolök och ost ovanpå. Täck med resterande potatis. Häll över mjölk och ställ formen mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Skär kasslern i tunna skivor. Blanda samman senap med persilja och dragon. Fördela det över hälften av kasslerskivorna. Täck med resterande kasslerskivor. Skiva tomaten.
  4. Lägg de dubbla kasslerskivorna över potatisen i en rad. Lägg tomatskivor ovanpå. Strö över lite ost. Låt lådan steka klart mitt i ugnen i ytterligare ca 10–15 minuter. Ät en grönsallad till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Crilla 7 februari 2008

    Jättegott Har gjort detta och bjudit på. Alla tycker att det är en supergod gratäng.

  • Amiie88 27 februari 2009

    Det blev väldigt gott! Tack för receptet =).

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.