Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtkryddad kycklinggryta med äpple och vin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklinggryta med goda örtkryddor och vitt vin

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka kycklingen i 8 portionsbitar eller skär kycklingfilén i lagom bitar. Bryn runt om i olja i stekpanna.
  2. Låt löken fräsa med de sista minuterna. Salta och peppra.
  3. Skär endiverna i ca 1 cm ringar. Skala och kärna ur äpplet, skär det i tunna klyftor. Varva endiver och äpple i en liten gryta. Lägg kycklingbitarna och löken över, häll på buljong och vin. Strö över stötta örtkryddor och smulat lagerblad.
  4. Lägg lock över grytan, låt den sakta puttra ca 20 minuter. Späd med mer buljong och vin om så skulle behövas.
  5. Runda ev av med lite grädde
  6. Strö persilja över och servera med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.