Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtkryddad skinkstek Örtkryddad skinkstek Örtkryddad skinkstek
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En klar favorit för hela familjen. Kräver liten arbetsinsats och resultatet är otroligt smakrikt. Det är inte så noga vilka kryddor du tar, det går bra med de flesta örtkryddor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa vitlöken i en mortel med 1-2 msk havssalt. Lägg i kryddorna efterhand och mosa så det blir en grötig massa, om det blir för torrt så späd med lite olivolja
  2. Smeta in kryddorna på skinksteken så att den täcker runt om. Låt den stå och dra till sig krydorna en stund. ( Bryn gärna skinksteken i stekpanna runt om innan du ställer in den i ugnen så behåller den sin saftighet).
  3. Lägg den sedan i en ugnssäker form på galler med termometer i den tjockaste delen. Stek i 175 grader varm ugn tills termometern visar 70 grader, ca 1-1½ timma. Ta upp skinksteken ovh slå in den i folie och låt vila en stund. Vispa ur formen med lite rödvin och sila upp den i en kastrull. Sätt till grädde, soja, fonden och koka ihop en stund. Red av såsen med lite maizenamjöl, salta och peppra efter smak.
  4. Skär upp skinksteken och servera med ugnsbakad klyftpotatis eller hasselbackspotatis och sallad eller kokta grönsaker..

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • bp72 8 mars 2009

    Skinksteken vart en super hit.

  • asma 8 maj 2009

    Idag blev det skinksteken till middag. Uppskattades av hela familjen. Tack för ett gott recept!

  • lasolveig 31 oktober 2009

    Supergott, kommer att bli en favorit. Uteslöt dock korinader eftersom vi inte är så förtjusta i koriander, la till rosmarin i stället.

  • Nell 6 januari 2010

    Supergod skinkstek som älskades av hela familjen, använde basilika, rosmarin och koriander. Gjorde ej såsen utan serverade annat till skinksteken. Det här är en klar favorit som kommer serveras flera gånger här hemma.

  • katbeghan 22 juli 2011

    Provade denna recept på en bit vildsvinstek och dovhjortstek. Blev mycket gott. Serverades tillsammans med hasselbackspotatis, röd vinbärsgelé och en grönsallad . Betyget blev en god 4

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.