- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En klar favorit för hela familjen. Kräver liten arbetsinsats och resultatet är otroligt smakrikt. Det är inte så noga vilka kryddor du tar, det går bra med de flesta örtkryddor.
Instruktioner
- Krossa vitlöken i en mortel med 1-2 msk havssalt.
Lägg i kryddorna efterhand och mosa så det blir en grötig massa, om det blir för torrt så späd med lite olivolja
- Smeta in kryddorna på skinksteken så att den täcker runt om. Låt den stå och dra till sig krydorna en stund.
( Bryn gärna skinksteken i stekpanna runt om innan du ställer in den i ugnen så behåller den sin saftighet).
- Lägg den sedan i en ugnssäker form på galler med termometer i den tjockaste delen. Stek i 175 grader varm ugn tills termometern visar 70 grader, ca 1-1½ timma.
Ta upp skinksteken ovh slå in den i folie och låt vila en stund. Vispa ur formen med lite rödvin och sila upp den i en kastrull. Sätt till grädde, soja, fonden och koka ihop en stund.
Red av såsen med lite maizenamjöl, salta och peppra efter smak.
- Skär upp skinksteken och servera med ugnsbakad klyftpotatis eller hasselbackspotatis och sallad eller kokta grönsaker..
Publicerat den
4 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Skinksteken vart en super hit.
Idag blev det skinksteken till middag. Uppskattades av hela familjen. Tack för ett gott recept!
Supergott, kommer att bli en favorit. Uteslöt dock korinader eftersom vi inte är så förtjusta i koriander, la till rosmarin i stället.
Supergod skinkstek som älskades av hela familjen, använde basilika, rosmarin och koriander. Gjorde ej såsen utan serverade annat till skinksteken. Det här är en klar favorit som kommer serveras flera gånger här hemma.
Provade denna recept på en bit vildsvinstek och dovhjortstek. Blev mycket gott. Serverades tillsammans med hasselbackspotatis, röd vinbärsgelé och en grönsallad . Betyget blev en god 4