Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtkryddade hamburgare

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Minska lite på köttet och lägg till smakrika grönsaker till hamburgaren. Burgaren blir då både saftig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman nötfärs, ströbröd, purjolök, morot, äggvita, senap, oregano och peppar i en stor skål. Blanda väl och forma 4 färsbiffar.
  2. Hetta upp margarinet på medelvärme i en stor fettsnål stekpanna. Lägg i biffarna, stek dem långsamt tills de får vacker färg och är genomstekta, ca 10 minuter, vänd en gång. Stek biffarna två och två om stekpannan är mindre. Täck över och håll biffarna varma.
  3. Lägg baguetterna eller fullkornsbullarna på en tallrik. Lägg en biff på underdelen av brödet och bygg på med sallad, tomat- och lökskivor. Lägg på överdelen av brödet och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.