Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtkryddat rådjur

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Jag gillar att blanda dessa smaker, gott med ett fylligt rödvin till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa rådjurs biten fri från hinnor, salta och peppra väl. Blanda persilja, timjan och vitlök och rulla köttet så att örthacket fastnar runtom. Bryn köttet runtom och lägg det i ugnssäker form. Täck med baconskivor Stick i en termometer och stek i 125º till 62-67º, 25-30 min. Ta upp köttet och låt vila i folie ca 10 min innan det skärs upp. Stek kantarellerna i smör, tillsätt grädde och sky, låt puttra ihop till en simmig sås. Tillsätt soja till önskad färg. Red eventuellt av.
  2. Servera med sallad och sockerärter.
  3. Potatisgratäng eller Hasselbackspotatis passar till.
  4. Smaklig Måltid

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • annanasen 12 februari 2008

    jättegott...väldigt aromatiskt med fylliga smaker...

  • Nalle56 28 december 2009

    Jättegott! Jag serverade med potatisgratäng och ett gott rött vin. Den möra rådjursfilen blev perfekt tillsammans med kryddorna och såsen. Mina barn tog hem det som blev över :-)

  • katbeghan 31 mars 2012

    Mycket gott, men ska nog prov med hasselbackpotatis nästa gång. Hade potatisgratäng denna gången. Och det var synd med såsen då man knapt behöver sås till gratäng... Och jag tror denna kombination hade gett en möjlig 5 istället för en 4 som den får nu. Mycket gott! Hade rådjurssadel med ben, så baconet fick stekas lite löst ovanpå. Passar på att lägga upp en bild på vår middag. Tack för gott recept! Gott rött vin blev serverad till :-)

  • Receptglad 19 juni 2016

    Oj,oj så gott detta var! Hade en rådjurssadel som jag inte visste vad jag skulle göra något med och fann detta receptet. Tack så mycket, blev väldigt lyckat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.