Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtkyckling i långpanna med ljuvlig sås

(2 kommentarer)  
Örtkyckling i långpanna med ljuvlig sås Örtkyckling i långpanna med ljuvlig sås
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Underbara smaker. Och såsen är pricken över i!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 g. Dela kycklingen i 8 bitar och tag bort skinnet och eventuella utstickande småben. Lägg kycklingbitarna i en stor ugnsfast form.
  2. Blanda vatten, vinäger, soja, smulad buljongtärning, farin, örtkryddor, salt, peppar och pressad vitlök. Häll blandningen över kycklingen. Stek i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Vänd bitarna och stek ytterligare 20 minuter. Strö över persiljan.
  3. Ljuvlig vitlökssås: Lägg äggulan i en skål. Tillsätt oljan droppvis under kraftig omrörning. Rör i resen av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt stå och gotta till sig minst en timme.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • matnjutaren 22 november 2008

    Gjorde ditt recept till nästan 100%. Det enda jag ändrade på var äppelcidervinägern. Hade slut på den, så klart..:P så jag tog vitvinsvinäger istället och rev ner ett färskt äpple för att "återvinna" äppelsmaken. :) Vet inte om det gjorde någon skillnad ..? Men..Oj Oj Oj...Vad GOTT det var! Kommer att göras fler gånger! :D Tack för ett riktigt smarrigt recept! Mvh/Marita

  • fialotta88 13 februari 2011

    Är det msk eller tsk som gäller för örtkryddorna? Blir förvirrande när 0,5 msk + 1,4 msk + 1,4 msk tillsammans ska bli 1 msk...?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.