Underbara smaker. Och såsen är pricken över i!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 g.
Dela kycklingen i 8 bitar och tag bort skinnet och eventuella utstickande småben. Lägg kycklingbitarna i en stor ugnsfast form.
- Blanda vatten, vinäger, soja, smulad buljongtärning, farin, örtkryddor, salt, peppar och pressad vitlök.
Häll blandningen över kycklingen.
Stek i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
Vänd bitarna och stek ytterligare 20 minuter.
Strö över persiljan.
- Ljuvlig vitlökssås:
Lägg äggulan i en skål. Tillsätt oljan droppvis under kraftig omrörning.
Rör i resen av ingredienserna.
Smaka av med salt och peppar.
- Låt stå och gotta till sig minst en timme.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde ditt recept till nästan 100%. Det enda jag ändrade på var äppelcidervinägern. Hade slut på den, så klart..:P så jag tog vitvinsvinäger istället och rev ner ett färskt äpple för att "återvinna" äppelsmaken. :) Vet inte om det gjorde någon skillnad ..? Men..Oj Oj Oj...Vad GOTT det var! Kommer att göras fler gånger! :D Tack för ett riktigt smarrigt recept! Mvh/Marita
Är det msk eller tsk som gäller för örtkryddorna? Blir förvirrande när 0,5 msk + 1,4 msk + 1,4 msk tillsammans ska bli 1 msk...?