Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtlax med aioliyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till laxen och de ugnsbakade rotfrukterna passar den fräscha aioli varianten baserad på yoghurt istället för mängder av olja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och dela rotfrukterna i grova bitar, lägg dem på en plåt, häll över 1 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Blanda runt, tillaga ca 20 minuter i ugnen.
  2. Skala och pressa vitlöken, blanda med senap. Rör i 1 msk olivolja droppvis. Blanda ner yoghurt, 1 ½ krm salt, ½ krm svartpeppar.
  3. Stek laxen runt om i 1 msk smör och 1 msk olja, pressa över citronjuicen. Strö över 2 krm salt, 1 krm svartpeppar och de hackade örterna.
  4. Servera laxen med rotfrukter och aioliyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.