- Tid: 2 månader 2 veckor 30 minuter
Skriv ut
Örter används ju i medicinskt syfte och denna likör är hälsan själv efter en kraftig måltid, genom att den underlättar matsmältningen.
Instruktioner
- Skölj mynta, fänkål, citronmelissen och kamomill. Rensa noga och torka på handduk. Samla örterna till en bukett.
- Stöt enbär, koriander, kummin och nejlika grovt i en mortel. Lägg kryddorna tillsammans med örtbuketten i en glasflaska med vid öppning.
Häll på 25 ck sprit. Förslut flaskan väl och låt den stå på en mörk och sval plats i ca 2 veckor.
- Häll flaskans innehåll genom ett kaffefilter för att få fram liköressensen.
- Hetta upp 4 dl vatten och låt sockret lösas upp i det. Låt svalna och blanda den sen med örtessensen.
Tillsätt resten av alkoholen och förslut flaskan väl och låt den stå att mogna ca 2 månader.
Publicerat den
11 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar