Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtlikör

 
  • Tid: 2 månader 2 veckor 30 minuter
Skriv ut

Örter används ju i medicinskt syfte och denna likör är hälsan själv efter en kraftig måltid, genom att den underlättar matsmältningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj mynta, fänkål, citronmelissen och kamomill. Rensa noga och torka på handduk. Samla örterna till en bukett.
  2. Stöt enbär, koriander, kummin och nejlika grovt i en mortel. Lägg kryddorna tillsammans med örtbuketten i en glasflaska med vid öppning. Häll på 25 ck sprit. Förslut flaskan väl och låt den stå på en mörk och sval plats i ca 2 veckor.
  3. Häll flaskans innehåll genom ett kaffefilter för att få fram liköressensen.
  4. Hetta upp 4 dl vatten och låt sockret lösas upp i det. Låt svalna och blanda den sen med örtessensen. Tillsätt resten av alkoholen och förslut flaskan väl och låt den stå att mogna ca 2 månader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.