Saftig filé med smak av örter som serveras med en underbart god röra!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Putsa filén, salta och peppra. Rulla i örterna och bryn runtom i smör. Baka klart i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Filén ska få en innertemperatur på 68-70 grader.
- Höj ugnen till 225 grader.
- Skala och finhacka lök, vitlök och persilja. Blanda med 1½ dl olivolja och ½ dl vitvinsvinäger. Blanda med fläsfilén i en plastpåse. Låt marinera i kylen minst 1 timma eller gärna över natten.
- Blanda poatisen med olja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 30-40 minuter.
Mixa 1 burk grillad paprika med oljan, mandel, tomatklyftor och 2 msk vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Servera den marinerade filén med rostad potatis, paprikaröra, oliver och grönsallad.
Publicerat den
30 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar