Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtmarinerad filé med rostad potatis och paprikaröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig filé med smak av örter som serveras med en underbart god röra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Putsa filén, salta och peppra. Rulla i örterna och bryn runtom i smör. Baka klart i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Filén ska få en innertemperatur på 68-70 grader.
  3. Höj ugnen till 225 grader.
  4. Skala och finhacka lök, vitlök och persilja. Blanda med 1½ dl olivolja och ½ dl vitvinsvinäger. Blanda med fläsfilén i en plastpåse. Låt marinera i kylen minst 1 timma eller gärna över natten.
  5. Blanda poatisen med olja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 30-40 minuter. Mixa 1 burk grillad paprika med oljan, mandel, tomatklyftor och 2 msk vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera den marinerade filén med rostad potatis, paprikaröra, oliver och grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.