Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtpanerad kyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här kycklingen blir härligt saftig under det krispiga täcket av örter. Potatissallad med vinigrettdressing eller potatisgratäng och en blandad sallad smakar bra till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plocka örterna, mixa med brödet och vitlöksklyftorna i en matberedare i ett par minuter. Häll i en skål.
  2. Dela kycklingfiléerna på längden så att de blir hälften så tjocka. Salta och peppra.
  3. Vispa upp äggvitan och pensla filéerna på båda sidor. Vänd i bröd- och örtblandningen. Bryn i en stekpanna i smör och olja, ca 5-7 minuter på varje sida.
  4. Servera till t. ex. potatissallad med vinigrettdressing eller potatisgratäng och blandad sallad. Garnera med färska örter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bagarbabe 18 juli 2008

    Kyckling är en stor favorit, så det här ska jag prova!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.