De här ugnsbakade räkorna är panerade med ett knaprigt örttäcke. Droppa över citron för en extra smaksensation.
345 kcal/portion
Instruktioner
- Skala räkorna men lämna stjärten oskalad. Trä 3-4 räkor på varje grillspett. Se till att räkorna sitter fast ordentligt i både över- och underdelen och på så sätt formar en halvcirkel på spettet. Uppreppa detta moment tills alla räkorna är uppträdda på grillspetten.
- Blanda äggvita och färskpressad citronsaft i en liten skål. Pensla räkorna på båda sidor med äggviteblandningen.
- Blanda ströbröd, vitlök, persilja och oregano på en tallrik. Lägg räkspetten i tallriken med ströbrödsblandningen och panera dem på båda sidor. Pressa lätt så att blandningen fastnar på räkorna. Lägg räkspetten på en bakpappersklädd plåt.
- Sätt ugnen på 200 grader. Droppa olivoljan över räkorna. Sätt in plåten i ugnen och grilla 4-5 minuter på varje sida tills räkorna blivit gyllene och genomvarma.
- Blanda majonnäs och tabasco i en skål. Servera räkorna med pasta eller ris, en grönsallad och tabascosåsen.
Publicerat den
24 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar