Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtstekt fläskfilé med kantareller och äppelklyftor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig höstmiddag. Saftig örtstekt fläskfilé med höstliga rotfrukter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Parera och bind upp fläskfilén med bindgarn. Rulla den i örterna samt salt och peppar. Bryn i panna och stek färdigt i ugnen på 150 grader till en innetemperatur på 70 grader. Låt köttet vila innan det skärs upp.
  2. Koka rödbetorna och skala dem. Skala och klyfta schalottenlökarna, ansa kantarellerna, skala och klyfta äpplena. Smält smöret och fräs kantareller, schalottenlök och äppelklyftor, strö över timjan, salt och peppar. Klyfta rödbetorna och strö dem över äpplena.
  3. Skär köttet och lägg kantarell- och äppelblandningen över. Servera med klyftpotatis och avsluta med att salta och peppra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.