En örtdoftande festfilé som toppas med bacon och äpple.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Putsa köttet. Blanda salt, peppar och örter. Gnid in köttet med blandningen. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet runt o. Flytta över till en ugnsfast form och stek tills köttet har en innertemperatur på ca 65 grader. Ta ut och låt vila en stund.
- Garnering:
Kärna ur och fintärna äpplena. Stek baconet knaprigt, låt rinna av på ett hushållspapper, dela i mindre bitar och blanda därefter med äpple och finhackad persilja.
- Skiva köttet och placera på ett uppläggningsfat. Lägg på bacontoppingen och garnera med kryddgrönt.
- Örtsmöret:
Blanda smör, örter och pressade vitlöksklyftor. Rör eller vispa smöret smidigt. Skiva smöret och placera på köttet när rätten ska serveras.
Publicerat den
13 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar