- Serverar: 2 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En riktigt smakfull upplevelse.
Instruktioner
- Koka rödbetorna oskalade med lite av blasten kvar i lättsaltat vatten i ca 25 min. Spola av och skala dem, det går lätt om man sätter på sig diskhandskar och gnuggar med (man slipper få röda händer). Låt rödbetorna vara hela om de är små, skär annars i klyftor eller skivor. Salta och peppra.
- Mosa fetaosten med olja och vinäger. Häll dressingen över rödbetorna.
- Salta och peppra kotletterna. Hacka generöst med färska kryddörter, (blanda av vad du har tillgång till eller använd bara en sort). I brist på färska kryddor går det bra med torkade.
- Stek kotletterna på måttlig värme så det kryddgröna inte blir bränt. Efterstek gärna under lock så kotletten blir genomstekt äver vid benet. Lägg upp kotlett och fetamarinerade rödbetor på tallrikarna.
Publicerat den
26 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
ser fram emot lördag hur dax blir den klar?