Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtstekt lammfilé med couscous och persiljeolja

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härligt örtstekt lammfilé som serveras till couscous, ris, klyftpotatis, bulgur med en god sallad till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in lammfiléena med rosmarin, salt och peppar.
  2. Bryn dem hastigt på alla sidor i en stekpanna med het olja.
  3. Sänk värmen och stek vidare ett par minuter.
  4. Köttet ska vara rosa inuti och ha en innertemperatur på 60°.
  5. Låt köttet vila i 5 minuter.
  6. Skär filérna i sneda skivor och servera dem på couscous med grönsaker och ringlande persiljeolja runtom.
  7. Persiljeoljan: Plocka av grova persiljekvistar.
  8. Skala och hacka vitlöksklyftan.
  9. Blanda olja, persiljeblad och vitlök i en mixer eller matberedare och kör till en slät massa.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.