Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtstekt lammfilé med rödvinsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergod festmåltid. Jag älskar lamm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Bind upp lammfilérna två och två om det är den tunna innerfilén. Salta och peppra filéerna. Bryn filéerna runt om i smör i ugnstålig stekpanna.
  3. Blanda ört- och vitlökshack och lägg ut på ett fat. Rulla filéerna i örtblandningen. Stick in en ugnstermometer och stek köttet tillsammans med den hackade löken i ugnen till 60 graders innertemperatur. Ta upp köttet och låt det vila på bänken.
  4. Slå rödvinet i pannan och sätt in i ugnen några minuter för att få sky till såsen. Sila skyn och koka ihop med kalvbuljong och grädde. Låt chokladen smälta ner i såsen. Koka ihop till önskad såskonsistens. Vill du ha krämigare sås rör du i smör + mjölredning och sjuder några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Blanka eventuellt av såsen genom att vispa ner en klick smör. Serverar köttet skuret i bitar.
  6. Tillbehör: Potatis eller ris, såsen, gröna ärtor, hemmagjord vinbärsgelé. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ingahl 5 juni 2009

    Väldigt gott. Har gjort detta många gånger. Istället för rödvinssås kan man servera örtgårdssås istället.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.