Örtstekt lammfilé med rödvinsås, mandelpotatispuré och wokade grönsaker.
En festmåltid
Instruktioner
- Ugn: 150°
- Krydda köttet med salt och peppar och bryn runt om i smör.
- Blanda finhackade örter med hackad vitlök och lök och vänd köttet i blandningen.
- Stick en stektermometer i köttet och tillaga i ugn tills innetemperaturen är 62° för rosa kött.
Köttet på bilden är stekt till 66°.
Låt köttet vila i 15 minuter innan det skivar.
- Rödvinssås:
Skala och hacka löken och hacka baconet.
Fräs i smör och utan att det får färg.
Tillsätt farinsocker och låt det fräsa med.
- Späd med vin, vatten och fond och koka i 10 minuter.
Sila såsen och koka upp.
Red av med majsstärkelse utrört i lite kallt vatten.
- Koka i ett par minuter och smaka av med salt och peppar
- Mandelpotatispuré:
Blötlägg svampen i 15 minuter.
Hacka den och fräs i lite smör.
Skala och koka potatisen.
- Ånga potatisen torr och pressa i purépress.
Tillsätt mjölk och smör och rör ihop till en puré.
Blanda i svampen och smaka av med salt och peppar.
- Tips: Karl Johan svampen kan bytas ut mot annan torkad svamp.
Det går också bra att använda färsk svamp t ex champinjoner och då behöver man ca 150 g.
- Grönsakswok:
Dela stora svampar i mindre bitar och fräs i smör.
Rensa sugar snapsen.
Bryt bort nedersta delen på sparrisen och dela resten på mitten.
- Förväll sugar snaps och sparris i saltat vatten.
Blanda ner i svampen och fräs någon minut.
Krydda med salt och peppar.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
27 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har bara gjort rödvinssåsen och den var suverän!
Vi gjorde denna mumsiga rätt till påsk....... Vilken fullträff!!!! Enkel och med rena smaker..... 5 stjärnor
Mycket, mycket gott. Fantastisk sås. Fräste med lite vitlök i såsen också som fick koka med och sen silas av. 5 Stjärnor av oss.