Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtsufflébakad laxfilé

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En läcker rotfruktspytt passar bra till denna firre eller naturligtvis god potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort ev ben ur fiskfilén. Strö över salt och peppar. Lägg sedan fisken i en ugnsfast, smord form.
  2. Blanda ihop äggulor, crème fraiche, senap och majsstärkelse i en kastrull och låt det sjuda på spisen under omrörning tills det tjocknar. Salta och peppra. Tillsätt örtkryddorna. Blanda i 1/3 av de hårt vispade äggvitorna och rör om. Tillsätt sedan resten och vänd ner det försiktigt.
  3. Bred sufflésmeten över laxen och sätt in formen i ugnen på ca 175º i 20-25 minuter tills sufflén fått en fin ljusbrun färg. Servera med potatis eller rotfruktspytt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.