Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtwallenbergare med ljummen potatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Variation på Wallenbergare, väl värd att prova.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Se till att färs, grädde och ägg är riktigt kalla.
  2. Blanda färsen med grädden, lite i taget. Arbeta in äggulorna, en och en. Smaksätt med färska örter, salt och peppar.
  3. Forma färsen till 8 biffar på ett vattensköljt skärbräde.
  4. Stek biffarna i smör i en stekpanna 2 – 3 min på varje sida. Servera med sparrispotatissalladen.
  5. Tips! Du kan även använda kalvfärs.
  6. Ljummen sparrispotatissallad: Skala och koka potatisen. Dela sparrisen i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten ca 3 min. Dela tomaterna i halvor. Vispa ihop smör & rapsolja, senap, salt och peppar. Dela potatisen i bitar. Blanda med dressing, sparris, tomater och gräslök strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.