Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Österlensk ostkaka

(1 kommentar)  
Österlensk ostkaka Österlensk ostkaka
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Detta recept är från COOP Mat från början, men jag har ändrat lite här och var och gjort den enklare men fortfarande jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º och smörj en ugnsfast form, ca 15x25 cm, väl.
  2. Riv bittermandlarna och citronskalet fint. Hacka mandeln ganska grovt.
  3. Vispa ägg och strösocker pösigt, blanda i vetemjöl, mjölk, riven bittermandel, rivet citronskal och crème fraiche. Blanda keso och den hackade mandeln och rör ner detta i äggsmeten.
  4. Häll smeten i den smorda formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
  5. Låt svalna och servera med vispad grädde och en god sylt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annyl799 2 oktober 2009

    Vad gör du med citronen? (1 citron står det i receptet; menar du bara skalet?)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.