Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Östermans fiskgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En supergod och enkel rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i bitar. Krydda med timjan, salt, peppar och häll citronjuicen över och låt det dra i 10 minuter.
  2. Skala och skär potatisen i skivor, ansa purjon och skär den också. Fräs purjon i lite margarin i en gryta men den ska inte få någon färg.
  3. Häll i potatisen, vatten och buljongtärningarna och låt sjuda i 7-10 minuter. Potatisen ska bara vara halvmjuk.
  4. Lägg ned fisken i grytan Låt det sjuda i 3-5 minuter. Tillsätt ev mera kryddor.
  5. Ta upp ½ dl spad och smaksätt med pepparot, häll tillbaks det sedan i grytan.
  6. Skålla och skala tomaten. Kärna ut den och skär den smått och lägg ned den i grytan tillsammans med kryddgrönt och lite margarin. Lägg på locket och låt margarinet smälta. Klart för servering!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.