Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Österrikisk påskkrans

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Fått från öskerrike, bakas ofta till påsk där.

Ingredienser

Instruktioner

Smula sönder jästen i degbunken. Rör ut med varm mjölk och arbeta in ca 4 dl av mjölet. Låt degen jäsa till dubbel storlek. Rör matfett, socker och salt poröst. Tillsätt ägg och äggulor, en i sänder, vanillinsocker och citronskal. Blanda ner den jästa degen i smeten. Tillsätt resten av mjölet och arbeta degen smidig. Dela degen i tre delar och forma dem till längder, ca 1 meter långa. Fläta samman dem till en krans. Lägg de kokta äggen i mitten. Låt kransen jäsa på plåten till knappt dubbel storlek. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200 graders ugnsvärme ca 30 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.