Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Österrikiska pannkaksefterrätt, Kaiserschmarrn

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Österrikisk nationalrätt som är en höjdare för alla pannkaksälskare.Kan göras med eller utan russin och kompott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Separera äggulan och äggvitan.
  2. Blanda mjöl, socker, salt, ägg och mjölk till en smet, låt smeten vila i ca 30 min.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner dem i smeten.
  4. Smält smöret i en stekpanna, häll i smeten och russin om det önskas.
  5. Stek pannkakan på medelvärme tills den fått fin färg på undersidan.
  6. Dela pannkakan i större bitar och vänd på bitarna, stek vidare tills pannkakan är färdiggräddad. Dela pannkakan i mindre bitar, Stek ytterliga en kort stund, pudra på florsocker och servera med plommonkompott eller annan sylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.