Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Östgötabröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkelt och gott mörkt bröd utan jäsning.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ihop de torra ingredienserna, blanda i 3 dl filmjölk, 1 ½ dl mjölk, 1 dl sirap. Häll över den lösa degen i en smörad 2 l form. Sätt in degen i kall ugn och sätt ugnen på 200 grader, grädda i ca 50 min. När brödet är färdigt svep det i en handuk och låt svalna så blir skorpan inte så hård.

Kommentarer (2)

  • tina85 8 mars 2009

    Supergott och lättbakat bröd! Jag hade även i linfrö och solroskärnor. Tack för ett bra recept!

  • tina85 17 mars 2009

    En liten fråga angående gräddningen av brödet. Ska man sätta äggklockan på 50 minuter direkt när man ställer in brödet i den kalla ugnen? Eller ska man ställa klockan när ugnen är varm?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.