Såå friskt och gott till alla sorters fisk
Instruktioner
- Smält fiskbuljongstärningen i vattnet, tillsätt creme fraiche och grädde och ge det hela ett uppkok. Låt sjuda så det tar ihop lite, det går att tillsätta redning också....
- Tillsätt citronsaft, nån matsked i taget. Det ska bli en frisk citronsmak.
Smaka av med vitpeppar och lite salt (tänk på att buljongen är salt).
Rör ner det mesta av citronskalet när såsen är klar och strö över det sista vid serveringen.
- LIGHT-VARIANTEN FÖR OSS MED SAMVETE
1 citron, strimlat skal och saft av
1 burk kokbar lätt creme fraiche
3½ dl mellanmjölk
1 fiskbuljongtärning
Vitpeppar, salt - ev en gnutta cayenne
Tillaga som ovan men lös buljongen i lite mjölk.Tillsätt gärna lite, lite redning för att få såsen simmigare.
Publicerat den
1 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar