Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Både mustig och het. Passar bra i oktober.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i lämpliga grytbitar. Bryn i en stekpanna i lite smör eller olja. Hacka och bryn löken. Tillsätt gurkmeja och svartpeppar och låt bryna med en stund. Lägg över alltihop i en gryta. Blanda soja, tomatpuré och vinäger i en kopp. Rör ner oregano, rosmarin, timjan och vitlökspulver. Tillsätt i grytan och rör om. Rör ner mjölet och tillsätt sedan vattnet. Rör om och låt koka opp. Rör ner spiskummin och chiliflakes. Koka i 1 ½ timme på låg värme under lock. Skiva korvarna och skär paprikan i små bitar. Lägg över i grytan och låt koka ca 5 minuter. Dra av från värmen och rör ner den hackade persiljan. Smaka av med salt. Servera med ris.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • reginal 23 oktober 2010

    Det var en jattegod gryta, tom min svarson som ar en riktig "masterkock" ville ha receptet.

  • iokaste 19 januari 2012

    Jag och min sambo gillar inte stark mat så vi hade inte i någon chili och korven blev en kryddig men inte kryddstark korv. Det blev en väldigt god gryta som fick hela fem stjärnor! Mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.