Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olagligt goda frukostfrallor (glutenfria)

(27 kommentarer)  
Olagligt goda frukostfrallor (glutenfria) Olagligt goda frukostfrallor (glutenfria)
Skriv ut

Glutenfritt bröd är svårt att få till riktigt bra. Men här är ett glutenfritt brödrecept som även "glutenätare" älskar och dom jag känner som inte tål gluten älskar desto mer! Varje gång jag bjuder på det, blir man förvånad att det är glutenfritt bröd. Detta är mitt absoluta favoritrecept på glutenfritt bröd. Bild kommer!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Häll på den kalla mjölken och oljan. Blanda tills jästen löser sig (jag använder en vanlig handvisp). Blanda ner fiberhusk, fibrex, boveteflingor, honung (jag brukar ta lite extra honung för jag tycker det är så gott!) och salt. Rör om och låt stå i 10 min. Tillsätt 2/3 av mjölet och blanda med en trägaffel. Blanda i resten av mjölet och arbeta med en trägaffel (degen ska vara klibbig). Ta fram två bakplåtsklädda plåtar och två matskedar. Klicka ut ca 10-15 st frallor. Pudra frallorna med lite mjöl, strö över lite boveteflingor på dom och täck med bakduk. Låt jäsa i 1 ½ timme. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda mitt i ugnen i ca 8-9 minuter eller tills de får en fin gyllene färg. Ta ut dom, lägg på galler, strö direkt över lite extra flingsalt över dem och låt svalna något. Ha en underbar frukost!
  2. Jag älskar blandningen av sött från honungen och det salta från flingsaltet. Mums! Jag använder enbart havssalt i all mat- och baklagning. Ett tips; Smaka på en saltflinga från havet, sen smakar du några korn av bergssalt.....
  3. Förutom mjölet, så är saltet den viktigaste ingrediensen vid brödbakning. Den har många viktiga funktioner och jag har lärt mig att inte kompromissa med saltet, framför allt inte i brödbakning.

Liknande recept

Kommentarer (27)

  • pimpinett 2 februari 2010

    Lite väl söta, men annars helt ok.

  • FettFia 13 februari 2010

    Hej! Dessa frallor är ju lite söta, det är därför dom är mina favoriter. Hmm....jag vet inte hur dom smakar när man använder mataffärens "vanliga" honung, men jag kan tänka mig att dom blir mycket sötare! Jag har gjort ett smaktest på "min" honung och mataffärens "vanliga" och det var enorm skillnad. Mataffärens honung smakade som tjock sockerlag med lite karamellfärg vid en jämförelse haha! Så om du gör dessa frallor igen, vilket jag hoppas, så prova använd en mildare & smakrikare honung som håller lite högre kvalité än mataffärens "vanliga". Tack för feedbacken och lycka till en ev nästa gång med dessa frallor! Varma hälsningar /FettFia

  • aattaa 18 februari 2010

    har bakat efter ännu ett recept från dej och med sempers mix.Bullarna blev jättegoda och är så snabba att röra ihop. Tack för att du fick mej att börja baka med sempers mix. Det blir en stor femma från mej.

  • FettFia 23 februari 2010

    Åhh vad roligt!!! Det är så kul att lyckas med glutenfritt bröd och dessutom tycka det är gott! Varma hälsningar /FettFia

  • HB9A3 14 augusti 2010

    Jättegott glutenfritt bröd. Också de andra i familjen tyckte om frukostbröden.

  • dolores 26 augusti 2010

    Härligt att se min dotterdotters glada leende då hon fick smaka dessa. Tack och en stor 5 poängare.

  • Hammantorp 4 oktober 2010

    Kan man ta fingervarm mjölk istället så att man inte behöver så lång jästid?

  • skrotnissessyster 25 oktober 2010

    Jättegoda! Funkar såå bra med honung och salt. Gjorde på Finax för det var det enda jag hade hemma men ska prova med Sempers nästa gång. Tack för jättegoda frallor!

  • hundtoki 11 november 2010

    Hej och tack så mycket!!! Det här brödet var det fösta brödet som jag har bakat som har varit glutenfritt. Det blev jätte gott!! Jag bakade på Finax gluten och laktosfria mjöl. Om man ska baka på Sempers vad heter det mjölet? I min affär finns bara mjölmixer ifrån Semper. Jag kommmer garanterat att baka det igen!!!!!

  • FettFia 19 december 2010

    Vad roligt att ni gillar det! Jag brukar bara baka med vatten, för när man har mjölk så tycker jag brödet blir mer kompakt och mindre "luftbubblor", så jag vet inte. Men prova! Mjölet till detta bröd kommer som sagt var från Semper och heter "Fin mix". Tror det är chokladmuffins på framsidan av förpackningen.

  • FettFia 21 december 2010

    Haha, nu har jag gjort bort mig! Trodde jag kommenterade på Ciabatta bröden, men det var ju mina älskade frukostfrallor, och dom är det ju mjölk i haha! Som svar på din fråga, så har jag aldrig provat, så jag vet inte. Men som ordspråket säger "Det är dom vilsna som hittar dom nya stigarna"! Jag brukar undvika mjölk i brödrecept, av någon anledning så blir detta bröd super med mjölk i! Kram på er och god jul & gott nytt år!

  • christincarlsson 12 mars 2011

    Grabbben gillade dom

  • annan5 3 april 2011

    Toppengoda frallor, detta recept ska jag göra många gånger igen! Fick dock öka på mjölmängden för annars var degen rinnande... Men jag hade inget fiberhusk så det fick gå bra utan det, kan det påverka så mycket??? Hursomhelst, mums filibabba!!!

  • jossan16 6 september 2011

    Bullarna ser ju fantastiskt goda ut! Detta måste jag prova! =))

  • malinnedin 24 oktober 2011

    Otroligt goda! Mums =)

  • soccermum 20 november 2011

    Jättegoda!

  • Pompo 26 november 2011

    Jättegoda bullar :D Har aldrig gjort så saftiga bullar i hela mitt liv, varken med eller utan gluten. Glömde dock saltet på toppen i all stress, men jag ska baka dubbel sats av dessa idag så då får jag komma på det ;)

  • Pompo 26 november 2011

    *Komma ihåg det ;)

  • compostia 10 december 2011

    Det här är det bästa recept på glutenfritt bröd jag nånsin har provat, och det bästa glutenfria bröd jag ätit sen jag blev gluten för 5år sedan. Tack!

  • mariecalissendorff 19 december 2011

    Sjukt goda bullar. Jag bakade med mjölk tyckte det blev bra. Min dotter har gluten o är 2,5 år. Hon äter nästan idet bröd som finns färdiga.dina bullar har hon nu i skrivande stund ätit en hel stor o sa att hon ville ha mer. Fick säga att hon får en imorgon igen. En fråga. Har du provat att baka dem på lite grövre glutenfritt mjöl, tänkte att man kunde få dem lite grobart oxå. Mvh Marie Calissendorff

  • jimmy62 10 april 2012

    Jättegoda,provade först nu i påsk att baka dom och även ett par dar efteråt var dom jättegoda och saftiga,det kommer bli mera av dessa,tack så hemskt mycket !

  • LisaWellander 16 september 2012

    Jättebra recept! Bakade till min kompis som är glutenintollerant och hon gav högsta betyg. Enkla att göra också!

  • susna 24 oktober 2012

    Supergoda!

  • masse_83 11 december 2012

    Har någon använt assistent? Blir de någon skillnad?

  • jenny24 13 februari 2013

    mina blev helt misslyckade! dom såg så fina ut inne i ugnen men när jag tog ut som så sjönk dom ihop till klumpar igen...

  • Pompo 2 juni 2014

    Jag gjorde dessa igen och ska ha till min student, det står 10-15 men när jag gjorde trippel sats blev det 74 stycken! Antar att jag gjorde de mycket mindre än man skulle.

  • Pompo 2 juni 2014

    Jag gjorde dessa igen och ska ha till min student, det står 10-15 men när jag gjorde trippel sats blev det 74 stycken! Antar att jag gjorde de mycket mindre än man skulle.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.